BIRAKIRLARSA İŞİME DÖNERİM”

  BIRAKIRLARSA İŞİME DÖNERİM”

BIRAKIRLARSA İŞİME DÖNERİM” Şehrimizde yayın yapan 6 televizyon kanalının ortak yayınla izleyicilerine aktardığı ‘Basın Kulisi' programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Belediye çalı

Kadir Has  Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Basın Kulisi' programına konuk olan  Başkan Özhaseki önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı yolundaki soruya ”Hakikaten gelecekle ilgili birşey söylemek zor dedi ve ekledi.:

Yani insanlar hayatta hedef koyarlar o hedefe doğru koşarlar, çırpınırlar ,sorduğunda o hedefi söyler kurtulursunuz .Ben zengin olmak istiyorsam zengin olmak istiyorum derim ticaret yaparım. Ben bakan olmak istiyorsam milletvekilliğinin ucundan tutar giderim. Bir şeyi hedef koyan insanlar için bunu söylemek çok kolay. Ama yok öyle bir hedef koymamışsanız dünyaya ölümlü bakıyorsanız,  ne zaman gideceğinizi de bilmiyorsunuz.  Tıpkı ne zaman geleceğinizde elinizde olmadığı gibi gitmekte elinizde değil.  Hangimizin dünyaya gelmesinin garantisi vardı ki. Böyle bir dünya da da uzun heveslerin peşinde koşup hedef koymayı ben garip buluyorum. Eğer amaç Ankara' da bakan olmak, başbakan yardımcısı olmak, siyasetin içiresin de üst düzey bir yönetici olmak olsaydı;  şimdi ye kadar ben dört kere Belediye Başkanı oldum. Ama beş kere milletvekilliği adaylığı teklif aldım.  Yani belediye başkanlığı adaylığından  önce milletvekilliği teklifi aldım.  Benim yerime listeye  konulan arkadaş zaten seçildi gitti, milletvekili oldu. Benimde böyle bir  hedefim olsa çoktan oralarda adım atardım.  Ama insanların biraz sevdiği işi yapması lazım.

                              

Özhaseki  geçtiğimiz seçimlerde milletvekilliği adaylığı konusunda kendisinin konuya yaklaşımının negatif olduğu sinayallerini vererek  Ankara' da  Meclis ortamında oturupta çene yarıştırmayı  ben sevmiyorum. Zorla değil ya sevmiyorum.” Diyerek şunları söyledi.: Yarın 4+4+4 var gergin bir ortam. Şimdi bağıran çağıran boks maçı. Yine başlıyor, öyle bir ortam hakikaten herkesin seveceği bir ortam değil. Onu sevenler de var. Onlara da saygı duyuyorum. Sağ olsun Sayın Başbakan evvelki seferde hakikaten belediyeyi de bırakıp gidiyorsan hakkımı helal etmiyorum demişti. Bu seferde Ankara‘ya gel diye çok ısrar etti. Ama iki şey özellikle söyledim birincisi Erciyes projesi var, ben oraya çok emek harcadım. Erciyes projesini Kayseri'nin geleceği diye görüyorum. Onun gerçekleşmesi lazım. Belediyeler de de bazen devamlılık sağlanamıyor ne yazık ki. Gelen arkadaşlar eski arkadaşların işine sıcak bakmayabiliyorlar. Bunun yanı sıra 8-10 başlıkta Kayseri' de söylediğim konular var. Abdullah Gül Üniversitesi başlı başına bir iş. Geri de duruyorum ama birebir takip ediyorum. Bunun yanı sıra bölge hastanesini takip ediyoruz. Anadolu harikalar diyarını yapmaya uğraşıyorum. Kültür yolu projesiyle uğraşıyorum. Kale içiyle uğraşıyorum. Kültür yoluna da hakikaten önem veriyorum. Bu şehirde bir çok projenin peşindeyim.  Raylı sistemin ikinci, üçüncü etapları var. Bu projeler yarım kalsın istemiyoruz. Bunlar evladımız gibi yarım bırakmamak için  bunları iki seneden bitireceğim.

İki yıl sonra benim hesabım şu; bütün projeleri inşallah bitirmiş olurum yani biraz önce saydığım projelerin hepsi 5-10 yıllık bir proje değil. En azından dönülmez bir yere gelmiş olan projeler olacak.  Hiç kimse Erciyes' ten vazgeçemeyecek, hiç kimse raylı sistemden vazgeçemeyecek. Anadolu Harikalar Diyarı'ndan görüyormusun ufacık bir işi kalmıştı bozuyorum diyemeyecek. Kültür yolu, Kale içi projesinden vazgeçemeyecek.  Yani onları ben yapmış olacağım inşallah. Doğru bildiğim için yapıyorum inat olsun diye yapmıyorum. Yılların getirdiği bir birikim var. O birikim neticesinde bunun doğru olduğuna inanıyorum. Şehirde alt yapı bitmiş, az çok üst yapıda yapılacak sorunlu bir iş kalmamış. Sosyal kültürel faaliyetler çok hızlı gidiyor.  Bunun yanı sıra kalkınma projeleri ucundan tutulmuş önemli işler yapılıyor. Bir taraftan bunu artık kültürle sanatla taçlandırmak lazım. Dünya şehirlerinin arasına girmek için müzelerin olması lazım. Allah'a şükür; 20 yılı dolu dolu geçirdiğim, övünebileceğim bir ortam doğabilecek diye düşünüyorum.

Başkan Özhaseki Sonu ne olur bırakırlarsa ben kendi işime dönerim .Sade bir vatandaş olarak gezerim, insanlara selam verip bir çay ısmarlamalarını isterim. Ama tabiî ki yine vakıf işlerini bırakmam. Fakir fukara öğrenci burslarını bırakmam. Kayseri ‘de ne kadar hayır işiyle uğraşan varsa hepsine de yardım ederim. O günkü şartlar ne getirir bilemiyorum.”  diyerek gelecek konusunun soru işaretleri ile dolu olduğunun sinyallerini verirken, gönlünün siyasetten elini ayağını çekip huzurlu aile babası olmaktan yana olduğunu işaret etti.

 

 

 

 

 

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı